Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kalyon Enerji, Birleşmiş Milletler’in geniş kapsamlı kalkınma hedeflerinin geliştirilmesini destekleyen iş birliği projelerinde yer almayı ve hesap verebilirlik saydamlık ilkeleriyle Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 10 ilkesini şirket kültürüne entegre etme taahhüdünü verdi.
Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Murtaza Ata’nın Değerlendirmesi
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murtaza Ata, şirketin söz konusu sözleşmeyi imzalamasının küresel sürdürülebilirlik mücadelesinin önemli bir adımı olduğunu vurgulayarak, “Bu taahhüt, bizim kendi operasyonlarımıza odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumun ve gezegenin sürdürülebilir geleceği için de öncü rol oynuyor.” ifadelerini kullandı.
Kalyon Enerji’nin Toplumsal Katkıları
Şirketin toplumsal faydayı odağına aldığını ve bu bakış açısıyla sözleşmeyi imzaladığına işaret eden Ata, “Kalyon Enerji olarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın göstergelerinden 7, 8, 13 ve 15. maddelerine doğrudan katkı sağlayan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede herkes için güvenilir ve sürdürülebilir enerjiye erişimi sağlıyor, istikrarlı ve kapsayıcı ekonomik büyümeye katkı sağlayarak istihdamı destekliyor, iklim değişikliği ve etkileri ile mücadele ediyor ve biyolojik çeşitlilik kaybının önlenmesi için karasal ekosistemleri koruyacak ve iyileştirecek çalışmalar yürütüyoruz.”