Rüzgar Enerjisi Santrali ÇED Süreci Tamamlandı

Kenan GÜRBÜZ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla’nın Milas İlçesi ve Aydın’ın Karpuzlu İlçesi sınırlarında yer alacak olan Rüzgar Enerjisi Santrali’nin ÇED sürecinin tamamlandığını duyurdu. Projeyle ilgili 10 gün boyunca görüş ve öneriler alınacak.

Proje Revizyonu: Latmos Dağı Koruma

Proje Revizyonu: Latmos Dağı Koruma

İlk Proje Revize Edildi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan YEKA-RES-2 Yarışması’nda EN 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş., Muğla Bağlantı Bölgesi için 250 MWe bağlantı hakkı kazandı. Ancak proje alanının Latmos Dağı’na denk gelmesi üzerine 30 türbinlik proje revize edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi

Çevresel Etki Değerlendirmesi

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kapsamında hazırlanan başvuru dosyasıyla proje alanında yapılan saha çalışmalarında, proje sahasının kızılçam ağaçları ve endemik bitki türlerine ev sahipliği yaptığı tespit edildi. Projenin yıllık enerji üretim miktarı 231.948.360 kWh/yıl olarak belirlendi.

Endemik Bitkiler ve Arıcılık

Endemik Bitkiler ve Arıcılık

10 Farklı Endemik Bitki: Proje sahasında 40 farklı familyaya ait toplam 164 tür ve tür altı seviyede takson tespit edildi. Bunlardan 10 tanesi endemik bitki türü olarak belirlendi.

Sahayı Arıcılar da Kullanıyor: Proje sahası çevresinde bulunan arıcılar, bölgeyi ilkbahar aylarında ballı ve polenli bitkiler için, erken sonbahar aylarında ise arı kovanları için kullandıkları belirlendi.

  • Proje Detayları: FALP RÜZGÂR ENERJİ SANTRALİ (18 ADET TÜRBİN – 75,6 MWm / 54 MWe)
  • Proje Alanı: Muğla ve Aydın illeri sınırları
  • Görüş ve Öneriler: ÇED Raporu halkın 10 gün boyunca görüş ve önerilerine açık olacak

Kaynak: patronlardunyasi.com